Gotowanie w kamperze będzie wymagało odpowiedniego dobrania sprzętu kuchennego, który łączy funkcjonalność z oszczędnością miejsca. Odpowiednio wyposażona mobilna kuchnia pozwoli przyrządzań pełnowartościowe posiłki nawet w odludnych miejscach. Zestaw wielofunkcyjnych garnków z odczepianymi rączkami to podstawa ekwipunku kuchennego, pozwala bowiem oszczędzić znaczną ilość cennego miejsca. Naczynia tego typu używać można zarówno w piekarniku, jak i na kuchence, a po zdjęciu uchwytów mogą również służyć jako pojemniki do przechowywania czy miski do serwowania.
Wysokiej jakości patelnia z nieprzywierającą powłoką, najlepiej również z odpinaną rączką, pozwoli na przygotowanie różnorodnych dań przy minimalnej ilości zużywanego tłuszczu. Kompaktowe akcesoria zrobione z dobrego silikonu to kolejna ciekawa rzecz – składane durszlaki, miarki czy lejki po zastosowaniu zajmują niedużo miejsca w szufladzie. Elastyczne deski kuchenne dobrze się sprawdzają w ograniczonej przestrzeni kampera, zapobiegając rozlewaniu soków podczas przygotowywania mięsa czy warzyw, a nie będą potrzebować zbyt dużo miejsca.
Hermetyczne pudełka na żywność z zatrzaskami, które można położyć na sobie, są niezbędnym elementem wyposażenia lodówek kempingowych. Dzięki nim produkty pozostają świeże dłużej, a przestrzeń chłodnicza jest optymalnie wykorzystana. A jeśli ktoś ma w planach zakup takiego wyposażenia, to powinien też pomyśleć o innych przydatnych akcesoriach, takich jak na przykład brunner garnki.
+Tekst Sponsorowany+